Траса Київ-Одеса, яка вважається єдиним в Україні автобаном, покрита шаром суцільного льоду.

Хоча рух по трасі дозволено, на деяких її ділянках водії їдуть, ризикуючи вилетіти з дороги.

Вже другий тиждень водії нарікають на неякісне прибирання снігу, який утрамбовується і перетворюється на ковзанку. Вітер на трасі піднімає хвилі снігу і нагортає на дорожні смуги, повідомляє «ТСН».

 

«Там, де працює снігоприбиральна техніка, а це одеський відрізок траси, дорожнє покриття без льоду. До моста через Південний Буг рухатися ще можна, а вже потім - суцільна ковзанка», - йдеться у сюжеті.

Снігоприбиральна техніка працює цілодобово, але їхні зусилля майже марні. У той же час синоптики попереджають про штормовий ураган.

Водії машин називають винуватцями численних ДТП не непогоду, а шляхові служби. Вони нарікають, що розчищати сніг вийшли пізно.

У свою чергу, шляховики не називають ситуацію на трасі Київ-Одеса критичною, адже сніг зачепив лише кілька північних районів Одеської області, а на лід вже висипали більше трьох тисяч тонн піщано-соляної суміші.

Нагадаємо, у ніч на 16 грудня у Львівській області у зв'язку зі снігопадами було припинено рух на ділянці міжнародної траси Київ-Чоп між селами Йосипівка Буського району і Суходоли Бродівського району Львівської області.

Затор автомобілів розтягнувся до 30 км. За даними МНС, за два дні зі снігового полону визволили близько 600 автомобілів.

Повністю рух на цій ділянці було відновлено до вечора 17 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

656