Секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев виключив можливість проведення революції в Росії. «На сьогодні в Росії відсутні передумови до можливих «кольорових революцій» і є впевненість, що ми не допустимо реалізації подібних сценаріїв у нашій країні», - заявив він в інтерв'ю «Комсомольской правде».

За його словами, «кольорові» революції експортуються з-за кордону, сценарії таких переворотів ретельно відточені західними технологами.

Коментуючи масові мітинги на Болотній площі і проспекті Сахарова, Патрушев зазначив, що тисячі людей у Росії вийшли на мітинги, бажаючи висловити свою громадянську позицію.

«Це їхнє конституційне право. Але при цьому не повинен порушуватися закон. Деякі представники опозиційних рухів і радикальних структур намагалися використати політичну активність громадян, для того щоб спровокувати масові безпорядки. Під гаслами про відстоювання громадянських свобод порушувався громадський порядок, відбувалися провокації», - сказав він.

На думку голови Ради безпеки РФ, такі протиправні дії були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної ситуації в країні.

Патрушев повідомив, що в цих умовах на державному рівні були вжиті необхідні заходи щодо підтримки стабільності.

«Внесено необхідні поправки у законодавство, припинено діяльність низки неурядових іноземних організацій, деякі з них безпосередньо фінансувалися, зокрема, за рахунок коштів держдепартаменту США.

Ці заходи довели свою ефективність. Правоохоронні органи змогли суворо у рамках закону забезпечити захист населення. Ситуація гранично ясна. Відомі і «режисери», і спонсори антиурядових акцій, які від своїх планів відмовлятися не збираються», - сказав Патрушев.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196