Вибуху у харківському будинку по пр. Московському, 248-Г, планується присвоїти статус надзвичайної події регіонального масштабу.

Про це, як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, заявив перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов.

За його словами, це дозволить звернутися до Кабінету Міністрів України з тим, щоб на реконструкцію будинку виділили кошти із державного бюджету.

В даний час комісія з'ясовує можливість відновлення зруйнованих конструкцій. Терміни реконструкції будинку будуть визначені протягом двох днів.

Протягом доби всі віконні отвори повинні бути засклені, а також відновлені вибиті вибухом і пошкоджені пожежею двері.

Протягом двох діб комунальні служби планують забезпечити будинок теплом, електрику буде включено, як тільки дозволить МНС - обидва підключення до будинку у справності. Водночас ліфтові шахти були затоплені внаслідок гасіння пожежі, і можливості для відновлення роботи ліфтів поки з'ясовуються.

Нагадаємо, 16 грудня у Харкові внаслідок вибуху у 16-поверховому будинку на Московському проспекті загинули 4 особи, серед них 2 дітей. Потерпіли близько 10 осіб, вони з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовані.

За попередніми даними, вибухнув газовий балон, внаслідок чого виникла пожежа у 4 квартирах. Вибухом зруйновані міжквартирні перегородки, пошкоджено перекриття між 9-м, 10-м і 11-м поверхами, має місце втрата несучих здібностей конструкції зовнішньої стіни. Вогнем знищено та пошкоджено майно у чотирьох квартирах.

Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив про те, що правоохоронці затримали чоловіка, який заніс газовий балон у будинок по проспекту Московському, 248-Г, і залишив його на 10-му поверсі. Затриманим виявився батько загиблих дітей, який не проживав разом із сім'єю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205