Причиною затору на трасі Київ – Чоп, крім фактора стихії, став і людський фактор. Таку думку в ефірі «5 каналу» висловив начальник Управління експлуатаційного утримання доріг та безпеки руху Державної служби автомобільних доріг України Олександр Сухоносов.

За його словами, причиною затору стали декілька факторів. «Перший - це стихія, такого, як було у Львівській області, не було впродовж багатьох років. Другий - це людський, коли ніхто не зупинявся, знаючи, що побудована нова хороша траса, на ній можна розігнатися і проїхати, проїхати, не дивлячись ні на які погодні умови, причому навіть ті фури, які виїжджали, були на лисій гумі. У Європі забороняють у період зимової експлуатації доріг виїжджати без ланцюгів проти ковзання», - заявивши Сухоносов.

Нагадаємо, у ніч на 16 грудня у Львівській області у зв'язку зі снігопадами було припинено рух на ділянці міжнародної траси Київ - Чоп між селами Йосипівка Буського району і Суходоли Бродівського району Львівської області.

Затор автомобілів розтягнувся до 30 км. За даними МНС, за два дні зі снігового полону визволили близько 600 автомобілів.

Повністю рух на цій ділянці було відновлено до вечора 17 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486