Маніфестанти закидали камінням президента Тунісу Монсефа аль-Марзукі та спікера парламенту Мустафу бен Джаафарі, які у понеділок відвідали місто Сіді-Буазід, де проходили урочистості на честь другої річниці початку революційних подій в країні, передає агентство Франс Прес.

Два роки тому у Тунісі спалахнула хвиля протестів проти режиму президента Зін аль-Абідіна бен Алі, який очолював країну більше 14 років. Поштовхом до початку «арабської весни» послужило самоспалення 26-річного жителя Сіді-Бузід Мохаммеда Буазізі. Під тиском вуличних протестів бен Алі покинув управління країною і втік до Саудівської Аравії, передають РІА «Новости».

За даними агентства, безпорядки почалися після того, як президент закінчив виголошувати промову, і слово перейшло до спікера парламенту. У цей момент місцеві жителі, незадоволені політикою нової влади, почали кидати каміння в ораторів. Співробітники служби безпеки швидко вивели керівників держави з місця інциденту.

Акції протесту, що почалися два роки тому в Сіді-Бузід, який називають «колискою арабської весни», поширилися по низці країн регіону - Єгипту, Лівії, Марокко, Йорданії, Бахрейну і Оману. Розпочаті в Сирії у березні 2011 року хвилювання не вщухають досі, з часом вони переросли у збройні сутички опозиційних формувань з урядовими силами. Акції протесту призвели до зміни влади у Єгипті, Лівії, Ємені та серйозних реформ у Марокко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264