Згідно з результатами дослідження, проведеного Національним демократичним інститутом США (NDI) у Грузії, за останні кілька місяців різко знизився рейтинг підтримки президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Зокрема, за листопадовим опитуванням NDI, Саакашвілі подобається 29% опитаним, тоді як у серпні президента позитивно оцінював 61% респодентів.

Що стосується рейтингу схвалення прем'єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі, згідно з дослідженням, він склав 80%, передає «Голос Америки».

Опитування NDI шляхом прямого інтерв'ю проводилося по всій Грузії з 14 по 22 листопада. У ньому брало участь 1947 чоловік.

Нагадаємо, у результаті проведених у Грузії парламентських виборів 1 жовтня перемогу здобула опозиційна коаліція «Грузинська мрія», яка сформувала новий уряд на чолі з прем'єр-міністром країни Іванішвілі. Президент Саакашвілі визнав поразку своєї партії «Єдиний національний рух» і заявив про перехід в опозицію. Додамо також, що після президентських виборів у жовтні 2013 року Грузія стане парламентською республікою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217