Прокуратура Жовтневого району м.Харкова почала кримінальне провадження щодо молодшого інспектора відділу режиму і охорони Харківського слідчого ізолятора управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Харківській області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За словами прокурора району Олексія Лесенка, 35-річний молодший сержант внутрішньої служби проніс на територію СІЗО заборонені предмети, у тому числі наркотичну речовину, яку мав намір збути слідчо-заарештованому.

11 грудня інспектору повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч.3 ст.364 (зловживання службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу), ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів, збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі) КК України. Крім того, постановою суду обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Санкцією ч.2 ст.307 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна, ч.3 ст.364 КК України - позбавлення волі від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237