Верховна Рада України повинна розробити перспективний план законодавчої
роботи, відповідати очікуванням людей і міжнародним зобов'язанням
нашої держави. Про це заявив голова парламенту Володимир Рибак
у понеділок під час наради з керівниками структурних підрозділів Апарату ВР та секретаріатів парламентських комітетів.

За словами Рибака, він робитиме все від нього залежне для досягнення компромісу, щоб представники влади і опозиції «почули один одного».

Спікер зазначив, що першочергові питання, що хвилюють громадян, потрібно вирішувати на законодавчому рівні. Тому треба усвідомити, що вибори закінчилися, «піднятися над партійними інтересами, взяти за основу інтереси людей і працювати для народу».

Необхідно, зазначив Рибак, щоб у сесійній залі було розуміння, а також потрібно відмовитися від дій, «які не прикрашають Верховну Раду». «Україна - європейська держава, і парламент також має бути європейським», - зазначив він.

На переконання голови Верховної Ради України, і депутати, і співробітники Апарату повинні разом піднімати авторитет єдиного законодавчого органу, в тому числі на міжнародній арені.

Рибак закликав працівників Апарату парламенту до конструктивної роботи. «Головною одиницею в системі парламенту» він назвав комітети, підкресливши у цьому контексті важливість професійного підходу до підготовки законодавчих актів.

«Верховна Рада повинна приймати закони, які забезпечуватимуть європейські стандарти життя в Україні», - заявив він. При цьому голова ВР зазначив, що всі законопроекти перед розглядом у сесійному залі повинні отримати експертну оцінку відповідних управлінь Апарату парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240