Росія у 2012 році експортувала зброї і військової техніки на рекордні 14 млрд доларів.

Про це президент Росії Володимир Путін заявив на засіданні Комісії з питань військово-технічного співробітництва з іноземними державами.

«У поточному році ми виходимо на рекордний рівень щодо експортних поставок військової продукції. Їх обсяг перевищив 14 млрд доларів, тобто план на рік перевиконано», - сказав Путін.

При цьому він звідмітив якісні зміни в системі ВТС. За словами Президента РФ, поряд з традиційними поставками сучасних систем озброєння розвиваються нові напрями діяльності. Зокрема, спільне виробництво продукції військового призначення та дослідні розробки.

«Така кооперація з партнерами дозволяє знижувати витрати виробництва, підвищувати конкурентоспроможність нашої продукції і створювати умови для виходу на ринки третіх країн», - сказав Путін.

При цьому він вважає, що РФ всерйоз зайнялася відновленням своїх позицій на ринку послуг з модернізації та ремонту військової ще радянської техніки, що становить також досить великий обсяг замовлень, передає «УНІАН».

«Усе це дозволяє не тільки зберегти існуючий портфель замовлень у сфері ВТС, але і розраховувати на його збільшення. Так, тільки за поточний рік були укладені нові експортні контракти на суму понад 15 млрд доларів», - сказав Путін.

Він підкреслив, що в РФ розуміють, що конкурентна боротьба в цьому сегменті міжнародного ринку дуже висока.

За словами президента Росії, щоб досягти успіху в цій боротьбі, необхідно працювати на випередження, надавати російським виробникам і розробникам озброєння більше можливостей для демонстрації їх наукового і технічного потенціалу, просувати інформацію про новітні російські досягнення на спеціалізованих виставках.

Путін повідомив, що російські оборонні підприємства демонструють свою продукцію приблизно на двадцяти найбільших виставках, що проходять у різних країнах, при тому, що в Росії також склалася своя система затребуваних і авторитетних демонстраційних майданчиків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262