Форвард донецького «Шахтаря» Генріх Мхітарян і хавбек дніпропетровського «Дніпра» Євген Коноплянка увійшли до числа найпопулярніших футболістів світу 2012 року за підсумками голосування користувачів сайту Міжнародної федерації футбольної історії і статистики (IFFHS).

«Мхітарян, за якого проголосували 29 тисяч 313 респондентів, очолює європейський список», - уточнюється в повідомленні.

Слідом за нападаючим збірної Вірменії розташувалися німець Мирослав Клозе з римського «Лаціо» (7608) і українець Коноплянка (6673). Нападаючий збірної Португалії і мадридського «Реала» Кріштіану Роналду - четвертий (5053), повідомляє «Укрінформ».

Кращий футболіст 2012 року за версією авторитетного журналу World Soccer аргентинець Ліонель Мессі не увійшов до трійки найпопулярніших в опитуванні користувачів сайту IFFHS в Південній Америці. Форварда "Барселони" (2946 голосів) обійшли венесуельський хавбек менхенгладбахської «Боруссії» Хуан Аранго (43 679), парагваєць Джонатан Фаббро (7325) і перуанець Паоло Герреро (2983).

У Центральній та Північній Америці найбільшими симпатіями користується сальвадорець Родольфо Селайя, в Африці - Надир Ламьягрі з Марокко, в Азії - іранець Мехді Махдавікія, в Океанії - австралієць Тімоті Кехілл.

.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

829