В Україні з січня 2013 року стартує проект з розвитку футбольного арбітражу - «Національна школа футбольного арбітра». Про це повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

За словами голови комітету арбітрів Василя Мельничука, школа займатиметься пошуком, підготовкою та навчанням арбітрів.

Передбачається, що викладацький склад буде сформований з числа арбітрів, інспекторів, фахівців з фізичної підготовки.

Очолити «Національну школу футбольного арбітра» довірено колишньому арбітру ФІФА Ігорю Іщенку.

За інформацією Мельничука, курс навчання розрахований на два роки. «Він складатиметься з трьох модулів. На першому етапі приймаються всі бажаючі. До кожного наступного етапу будуть допускатися ті, хто успішно пройде курс навчання на попередньому. Наприклад, перший модуль буде стартувати в січні і триватиме до березня», - пояснив він.

Також глава комітету арбітрів зазначив, що під час першого модулю слухачі познайомляться з історією футболу, правилами гри, вимогами фізичної підготовки. Другий модуль більш детально ознайомить слухачів з правилами, і коли розпочнуться матчі в регіонах, вони спробують себе як арбітри та асистенти арбітра. Протягом третього модуля вивчатиметься методика арбітражу.

Він додав, що за підсумками навчання, «штаб» національної школи створить базу під назвою «Молоді таланти України». Це будуть арбітри, які в найближчі сезони проведуть матчі професійних команд.

Мельничук повідомив, що бажаючі спробувати себе в цій професії, можуть звертатися до своїх міських або обласних федерацій футболу. «Стати слухачем школи може кожен», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

518