Загальний національний конгрес Лівії у неділю прийняв рішення перекрити лівійський кордон із сусідніми Алжиром, Суданом, Нігером і Чадом й оголосити південь країни забороненою військовою зоною.

Таким чином, залишається відкритим тільки кордон країни з Тунісом на заході і Єгиптом на сході.

Нове лівійське керівництво, яке прийшло до влади після повалення режиму Муамара Каддафі у 2011 році, стикається на півдні Лівії з активністю племінних ополчень, що зросла, які прагнуть в умовах ослаблення центрального уряду здійснити територіальні захоплення у сусідів. Надходять повідомлення про бої урядових сил з воєнізованими формуваннями тубу, звія та інших арабських племен Лівії, передає РІА «Новини».

Як заявив представник лівійського конгресу Омар Хумідан, у неділю парламентарії проголосували за обмеження будь-яких пересувань на лівійському півдні, перекривши в тому числі кордони з сусідніми країнами. Таким чином планується перешкодити нелегальній міграції представників різних племен і змінам племінного складу регіону.

Збройне повстання в Лівії тривало з лютого по жовтень 2011 року. За час бойових дій між прихильниками правлячого режиму і силами опозиції загинули тисячі людей, великий збиток був нанесений економіці. Каддафі, який перебував при владі в країні 42 роки, загинув 20 жовтня на околицях міста Сирт від рук повстанців, що захопили його.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323