За дорученням прем'єр-міністра України Миколи Азарова в будинку уряду у неділю, 16 грудня, перший заступник керівника секретаріату КМУ Юрій Аністратенко провів селекторну нараду із заступниками голів обласних державних адміністрацій регіонів, території яких постраждали від складних погодних умов, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Участь у селекторній нараді взяли представники МНС, Міненерговугілля, Міноборони, МВС, Мінприроди, Мінфіну, Мінекономрозвитку, МОЗ, Мінінфраструктури, Мінрегіону, Держказначейства, Укравтодору, Держводагентства та Держадміністрації залізничного транспорту, а також представники 11 областей - Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької.

Аністратенко зазначив, що в 10 областях центрального та західного регіонів складні погодні умови призвели до численних відключень населених пунктів від електропостачання та до блокування руху автотранспорту. «Ситуація досить складна, але вже простежується позитивна динаміка і кількість знеструмлених населених пунктів поступово скорочується», - підкреслив він і висловив сподівання, що до завтра більшість поселень у цих регіонах повністю підключать до електромережі.

У той же час, як зазначив перший заступник керівника секретаріату КМУ, в деяких регіонах складається парадоксальна ситуація: за наявності всіх необхідних людських, матеріальних, технічних ресурсів і тісної взаємодії з відповідними службами велика кількість населених пунктів залишається знеструмленими. «Така ситуація є неприпустимою. Тому ми повинні в максимально стислі терміни відновити подачу електроенергії в знеструмлені населені пункти», - підкреслив він.

Перший заступник міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут додав, що більшість постраждалих областей неналежним чином відреагували на ситуацію. «МНС завчасно подає у регіони зведення щодо прогнозу погоди. Цього разу було також попереджено про те, що очікується серйозне погіршення погодних умов. Але в деяких місцях керівники відреагували не на попередження ситуації, а лише за фактом. Наприклад, відповідні комісії були створені лише після утворення триметрових переметів на дорогах», - зазначив він і додав, що це стосується і підготовки необхідної техніки та забезпечення паливно-мастильними матеріалами, продуктами харчування і т.д.

Аністратенко звернувся до МНС, Міненерговугілля, Міноборони, Укравтодору, представників місцевих органів виконавчої влади керівництва, керівників обласних енергопостачальних підприємств та ряду інших відомств максимально мобілізувати ресурси для забезпечення оперативного реагування.

Він нагадав, що у неділю, 16 грудня, о 15:00 в Міненерговугілля відбулася селекторна нарада з керівництвом обласних енергопостачальних підприємств, під час якої обговорювалися питання відновлення енергопостачання практично кожного знеструмленого населеного пункту.

Під час селекторної наради представники облдержадміністрацій доповіли про виконану роботу і поточну ситуацію в регіонах.

За результатами обговорення було доручено направити в деякі області додаткові кошти, забезпечити їх пально-мастильними матеріалами і спеціалізованою технікою.
Аністратенко зазначив, що керівники областей, на території яких панує негода, повинні досить серйозно розглянути низку побутових питань. Він просив визначитися щодо обов'язковості проведення занять у школах: «Де є проблеми - не ризикуйте і дітей в школи не відправляйте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305