Число жертв серед мирного населення в Афганістані в третьому кварталі поточного року збільшилося на 28% у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, повідомила афганська інтернет-газета Khaama Press.

У п'ятницю Місія ООН зі сприяння Афганістану (ЮНАМА-UNAMA) оприлюднила доповідь, в якій говориться, що в третьому кварталі 2012 року в Афганістані було вбито 967 і поранено 1,59 тис мирних жителів, передає РІА «Новини».

За оцінкою експертів МООНСА, відповідальність за 80% летальних інцидентів лежить на озброєній афганській опозиції, тоді як афганські сили безпеки відповідальні лише за 6% смертей серед цивільного населення. У той же час у 10% випадків загибелі мирних жителів Афганістану експерти ООН не змогли встановити винних. Одночасно МООНСА інформувала, що в 56% випадків причиною загибелі мирних громадян стали підриви на мінах і фугасах, а також теракти.

МООНСА закликала бойовиків радикального руху «Талібан» виконувати зобов'язання, дане у 2008 році лідером руху Муллою Омаром, щодо незастосування вибухових пристроїв на дорогах, де рухається громадський транспорт, а також виключити підриви з арсеналу методів ведення бойових дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278