Великобританія опустилася з четвертого на шосте місце за індивідуальним споживанням на душу населення (actual individual consumption, AIC) в Європі, тоді як Німеччина піднялася з шостого місця на четверте. Про це свідчать матеріали Eurostat. AIC дозволяє оцінити матеріальне благополуччя громадян.

Перша трійка за індивідуальним споживанням у Європі залишилася без змін: Люксембург, Норвегія та Швейцарія. Матеріальний добробут у цих країнах вищий, ніж у середньому по ЄС на 40, 35 і 30 відсотків відповідно.

Німеччина, яка потрапила на четверте місце, поліпшила результат з 17 відсотків у 2010 році до 20 відсотків. П'ятий рядок, як і роком раніше, залишився за Австрією - її результат покращився з 18 до 19 відсотків. AIC у Великобританії у 2011 році виявився вищим, ніж у ЄС на 18 відсотків, тоді як у 2010 році показник склав 20 відсотків, повідомляє «Лента.ру».

У першій десятці опинилися також Швеція, Данія, Нідерланди та Франція. «Антилідером» рейтингу в ЄС стали Болгарія, Румунія і Латвія. У цих країнах AIC нижче, ніж у середньому по ЄС на 55, 53 і 43 відсотки відповідно. З держав, що не входять до ЄС, найбіднішими визнали Албанію, Македонію та Боснію і Герцеговину.

Крім того, Eurostat опублікував дані щодо ВВП на душу населення, які дозволяють судити про рівень економічної активності в країні. Лідерами за цим показником виявилися також Люксембург, Норвегія та Швейцарія. У першу десятку потрапили Нідерланди, Ірландія, Австрія, Швеція, Данія, Німеччина, Ісландія. Найнижчі показники, як і у випадку з AIC, у Боснії й Герцеговини, Албанії, Македонії, Болгарії, Румунії та Латвії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

431