Організація міжнаціональних футбольних ліг, зокрема, чемпіонату СНД, чревата цілою низкою серйозних проблем.

Про це заявив президент УЄФА Мішель Платіні на зустрічі з представниками інформаційних агентств, що відбулася в швейцарському Ньоні.

«Я говорив про те, що відкритий до ідеї транснаціональних ліг. Ми обговорювали цю тему, і повинен сказати, що реакція на неї вельми неоднозначна, причому негативне ставлення переважає над позитивним. Там є низка делікатних проблем, оскільки, якщо кілька ліг захочуть злитися в одну, виникнуть питання законодавчого порядку, що стосуються безпеки, оподаткування та інших нормативів. Таким чином, перш за все, нам треба переконатися, що всі вони готові до цього в політичному плані. Що ж стосується спортивної сторони справи...
Думаю, якщо дві країни мають намір об'єднатися, то грати в Лізі чемпіонів хочеться обом. Але якщо вони розігрують один чемпіонат, то право на це отримають лише команди, що зайняли в ньому перші два місця, - і тоді одна з двох країн може залишитися без представника в Лізі чемпіонів», - сказав Мішель Платіні.

Нагадаємо, 13 грудня в Росії утворено оргкомітет зі створення об'єднаного чемпіонату Співдружності Незалежних Держав з футболу, який розробить концепцію проведення такого турніру.

Раніше про підтримку ідеї єдиного чемпіонату країн СНД з футболу заявила Федерація футболу Вірменії. У свою чергу глава Газпрому (спонсор ФК «Зеніт», Санкт-Петербург, Росія) Олексій Міллер заявив, що готовий допомогти в цьому починанні.

В Україні до ідеї проведення подібної першості ставляться стримано. Так, віце-президент ФФУ Анатолій Попов констатував, що така ідея, в принципі, цікава, але її важко реалізувати.


За матеріалами «Укрінформ», «Спорт-Експрес»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340