Завтра, 15 грудня, о 16:00 на Соборній площі у Чернівцях відбудеться свято відкриття щорічного Різдвяного ярмарку, який триватиме до 20 січня 2013 року.

Цього року він не буде схожий на попередні. Більше місяця, крім традиційної для подібних різдвяних ярмарків торгівлі, мешканці міста зможуть зануритися в казкову атмосферу.

Особлива програма чекає дітей. «Подарувати казку дітям!» - така головна мета благодійного фонду FIRTASH Foundation, який виступив організатором чернівецьких новорічних і різдвяних свят.

Засновники фонду Дмитро і Лада Фірташ хотіли, перш за все, створити атмосферу веселого і теплого свята для дітей і всієї родини з національним колоритом.

Тому, крім традиційної новорічної карпатської красуні-ялинки, на Соборній площі встановлені Палац Діда Мороза, виконаний у традиціях класичної слов'янської архітектури зі справжнім різдвяним вертепом. У Палаці дітей чекають веселощі, забави, і, звичайно ж, Дід Мороз. Маленькі мешканці міста також отримають можливість безкоштовно покататися на поні та конях. На Соборній площі встановлений 40-метровий льодовий каток, який буде безкоштовним для жителів міста. Святкова програма включає виступ національних українських музичних і танцювальних колективів.

Також цього року буде випечений величезний пряник-медовик, який розріжуть під час святкування відкриття і роздадуть безкоштовно всім бажаючим. Пряник важить 152 кілограми, а його розмір становить 1,25 х 2,5 метра при товщині 45 см.

Завдяки фінансовій підтримці фонду FIRTASH Foundation головна ялинка міста, як і вся Соборна площа, будуть особливо яскравими, оскільки кількість гірлянд і ялинкових прикрас нині рекордна.

Інформація про фонд: Благодійний фонд FIRTASH Foundation - це приватний благодійний фонд, заснований відомим українським бізнесменом Дмитром і його дружиною Ладою Фірташ.

Головна мета фонду - довгострокова і системна підтримка освіти та культури в Україні, підвищення творчого та інтелектуального потенціалу української молоді.

Пріоритетні напрями фонду:

- Підтримка талановитої і цілеспрямованої української молоді з активною життєвою позицією;

- Сприяння вивченню української мови, історії та культури України в Західній Європі;

- Підтримка української культури, збереження та відродження національної, культурної та духовної спадщини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328