Міністерство охорони здоров'я розраховує, що законопроект, який дозволяє вилучення органів померлого в донорських цілях у випадку, якщо він сам за життя не заборонив цього робити, буде внесений на розгляд до Верховної Ради до 2013 року.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов.

«Ми хочемо цього року (внести законопроект)... у 2012 році... Тому ми просимо вас (ЗМІ), щоб ви нам допомогли», - сказав він.

При цьому під час круглого столу, присвяченого актуальним питанням трансплантології в Україні, Толстанов зазначив, що поки що цей законопроект не внесений до парламенту і буде внесений лише після закінчення громадських слухань, і в тому випадку, якщо в їх результаті буде позитивна оцінка, повідомляють «Українські новини».

При цьому на прес-конференції було озвучено роздратування роботою ЗМІ.

«Чомусь інформація в пресі з'являється абсолютно інша (ніж на громадських слуханнях)... У мене велике бажання так активно попрацювати з пресою, щоб вони зрозуміли, що не можна кидати такі гасла в маси», - сказав головний позаштатний трансплантолог МОЗ Олександр Никоненко.

Він звинуватив представників ЗМІ в перекручуванні фактів щодо планованих змін у законі про трансплантологію.

Нагадаємо, раніше в МОЗ заявили, що законопроекту про внесення змін до законодавства про трансплантацію органів не існує, до Верховної Ради подано лише концепцію розвитку служби трансплантації органів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238