Полігон на озері Іссик-Куль у Киргизії, де Росія випробовує швидкісні підводні ракети-торпеди "Шквал", може на найближчі десять років відійти Індії, повідомляє портал News-Asia з посиланням на джерела в індійському посольстві в Бішкеку.

За словами співрозмовників видання, полігон може перейти Індії вже у 2013 році. Суму можливої ​​угоди в індійському дипломатичному представництві розкривати не стали.
Інтерес до киргизького полігону Індія проявила ще у 2011 році. Тоді Нью-Делі запропонував Бішкеку полігон модернізувати. Доступ до полігону для Індії цікавий тим, що на ньому випробовуються торпеди киргизького заводу «Дастан», 70 відсотків яких поставляється в Індію, пише «Lenta.ru».

На покупку самого заводу, як повідомляв «Росбалт», Індія не претендує. Для Росії «Дастан», зокрема, випускає ракети "Шквал".

Як пояснили експерти, на яких посилається Asia-News, присутність Індії на Іссик-Кулі не йде врозріз з інтересами Росії. Більш того, сусідство двох країн в Киргизії може благотворно позначитися на російсько-індійських відносинах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280