Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 7 по 14 грудня.

«Пропоную міцно потиснути один одному руки і взятися за роботу на благо України. Вибори - позаду. Попереду - серйозні випробування», - Президент України Віктор Янукович закликав народних депутатів забезпечити ефективну роботу парламенту.

«Президент висловив свою довіру, яку я як член його команди високо оцінюю і виправдаю», - прем'єр-міністр Микола Азаров про свій другий термін на посаді глави уряду.

«Не можна за один день все змінити. Але прогрес хороший. Ви бачите, що навіть тушці не дали проголосувати. Вже не було гри на фортепіано, хоча спроби були. Якісь міні-кроки вже дають результат», - віце-спікер Руслан Кошулинський про те, що для фракції ВО «Свобода» персональне голосування - принципове питання.

«Неначе комусь може сподобатися, що по новинах всіх телеканалів світу через це Україна була показана у недоброму світлі. Для мене це особливо неприємно. З урахуванням того, що компроміс, як виявилося, можливий і необхідний суспільству», - прем'єр-міністр Микола Азаров про бійки у Верховній Раді.

«Я хотів би нагадати нашим колегам по опозиції фразу з анекдоту: «Як не крутись - перша шлюбна ніч все одно пройде», - регіонал Нестор Шуфрич про дії опозиції в Раді.

«У ці дні може вирішуватися, хто «робитиме погоду» у Верховній Раді - чи опозиція, чи неформальна більшість. Зараз йде перетягування канату, а від цього страждає і наша держава», - нардеп Володимир Литвин пояснює блокування роботи Ради і часті бійки боротьбою партій за вплив у парламенті на весь період його повноважень.

«Я вже пройшов курс немолодого бійця... Я виключно державною мовою розмовлятиму. Я це вам обіцяю», - голова ВР Володимир Рибак пообіцяв народним депутатам розмовляти на засіданнях парламенту виключно українською мовою.

«Я закликаю журналістів називати тушок не просто тушками, а тушками кролика», - нардеп Олег Ляшко вважає, що відповідальність за відмову нардепів батька і сина Табалових входити у фракцію «Батьківщини» несуть лідери фракції опозиції.

«Кулаки чемпіона світу можна назвати ядерною зброєю. Думаю, що цю зброю ми поки не будемо застосовувати», - лідер парламентської фракції «УДАР» Віталій Кличко поки не братиме участь у парламентських бійках.

«Мови не знають ті, хто політично упереджений або розумово відсталий. В якій системі координат знаходитеся власне ви?», - нардеп від фракції ВО «Свобода» Ірина Фаріон про рівень знань української мови Миколою Азаровим.

«Я вісім років був головою Верховної Ради. Скажу відверто, я вже й втомився, і, скажу відверто, і від мене втомилися. Це той момент, як мені бачиться, коли потрібно піти», - спікер парламенту шостого скликання Володимир Литвин про те, чи претендує він на посаду голови нової ВР.

«Били і ногами, і руками, але це така справа. Це ніяк не змінить нашого ставлення до персонального голосування в парламенті», - нардеп від фракції «Батьківщина» Олег Медуниця про бійки і блокування роботи парламенту.

«Депутати від опозиції налаштовані погаласувати, поулюлюкати, а не працювати над прийняттям найважливіших рішень», - регіонал Владислав Лук'янов про поведінку опозиції у ВР.

«Потрібно запозичити найкраще зі світового досвіду і ввести спеціальну службу, яка буде втихомирювати депутатів», - нардеп від ПР Інна Богословська пропонує ввести в Раді інститут парламентських приставів.

«Що, нам складно його ще раз порізати? Нам не складно це зробити», - віце-спікер ВР Руслан Кошулинський про те, що його колеги з ВО «Свобода» готові знову зрізати паркан біля ВР, якщо його відновлять.

«Таке зазомбування може бути тільки в тоталітарній секті», - регіонал Володимир Олійник про опозиціонерів, які не пропустили до сесійної зали двох депутатів від партії «Батьківщина».

«Моя провина в тому, що я повірив людям, які клянуться на Біблії, клянуться своєю родиною, а потім брешуть і зраджують», - лідер фракції «Батьківщини» Арсеній Яценюк визнав свою провину в проходженні до парламенту батька і сина Табалових, які відмовилися входити у фракцію «Батьківщини».

«Якщо виносити цю проблему на ВР, то потрібно тоді Верховну Раду поховати одразу, враховуючи нинішній рівень рейтингу і авторитету», - спікер парламенту 6-го скликання Володимир Литвин вважає, що збільшення кількості парламентських комітетів не призведе до збільшення апарату ВР.

«Ображатися на нас нема за що. Якщо на нас хтось ображається, то вони, напевно, не зовсім зрозуміли, що хотіли», - регіонал Олександр Єфремов не розуміє, чому опозиція виступає проти затвердженої схеми розсадки нардепів у сесійній залі.

«Деякі львівські колеги трупом ляжуть, щоб не було комуністів. Комуністи були, є і будуть, і швидше, вас не буде», - комуніст Адам Мартинюк про представників ВО «Свобода».

«Якщо такий сміливий, піди вибий зуби Азарову, Януковичу, Єфремову або навіть мені», - нардеп Олег Ляшко запропонував своїм колегам вибити йому зуби.

«Ми будемо грати на грані фолу, тому що ви (влада) граєте за межами правил», - віце-спікер Руслан Кошулинський про те, що фракція «Свободи» і надалі реагуватиме на порушення владою Регламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1301