Офіс Торговельного представника США закликає українську владу дотримуватися раніше прийнятих рішень і продовжити боротьбу з порушенням авторських прав на сайті Ex.ua і на столичному ринку «Петрівка».

Про це заявив торговий представник США Рон Кірк, представляючи результати огляду більш ніж 30 інтернет-ринків і ринків товарів, пов'язаних з можливим піратством і поширенням контрафакту.

В огляді влада США висловлює стурбованість відновленням роботи сайту Ex.ua і розвитком ринку «Петрівка». «Незважаючи на всі заходи, що вживаються Україною за останні роки, в країні все ще залишаються низка ринків, які працюють всупереч законодавчо встановленим правилам і діям правоохоронців. Зокрема, веб-сайт Ex.ua продовжує надавати послуги потокового відео неавторизованих користувачів, незважаючи на те, що сайт був закритий 31 січня в рамках порушеної кримінальної справи. Разом з тим, вже 2 лютого сайт відновив роботу, а сервера, вилучені у кримінальній справі, повернуті й також введені в експлуатацію. Крім того, в Україні працює ринок «Петрівка», де на більш ніж 300 стендах продаються піратські і контрафактні товари, включаючи музику, фільми, ігри, програмне забезпечення, одяг і взуття», - сказано в доповіді Торговельного представника, передає «УНІАН».

«У зв'язку з цим ми закликаємо владу України слідувати раніше прийнятим рішенням і вжити заходів для того, щоб позначені ринки припинили операційну діяльність», - сказано в доповіді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235