Банкіри констатують, що населення масово здає у банківський сектор іноземну валюту.

«Ми помітили, що люди почали масово здавати долари і менше їх купувати. Це очевидна тенденція, пішов перелом в інший бік. Ми вважали, що конкретно у нашому банку люди орієнтовно на 30% менше купують долари, ніж це було раніше», - розповіла заступник голови правління Ерсте Банку Світлана Черкай.

Однак, за її словами, подібна тенденція спостерігається і з депозитами – відбувається перетікання валютних депозитів у гривневі, повідомляє «УНІАН».

«Що стосується депозитів, то близько 50% люди вкладають у гривні і 50% - в іноземній валюті, тоді як у жовтні близько 70% депозитів були в іноземній валюті. Тобто відбувається перетікання валютних вкладів у гривневі», - пояснила банкір.

Підтверджує цю тенденцію і голова правління Банку «Фінанси та кредит» Володимир Хливнюк, додаючи, що одночасно населення активно здає іноземну валюту у банківський сектор.

«За останній місяць у нас сума купленої валюти дорівнює сумі проданої. Ситуація три місяці тому була кардинально іншою – ми продавали валюти втричі більше, ніж купували», - зазначив фінансист.

Нагадаємо, що, за повідомленням Національного банку України, населення за останні три місяці здало інвалюти вдвічі більше, ніж до цього.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255