З реалізацією політики євроінтеграції України у нинішньому скликанні Верховної Ради будуть певні складнощі.

Таку думку висловив у ході круглого столу на тему: «Хто виграє від підписання Угоди про асоціацію України з ЄС?» голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко, передає кореспондент ForUm’y.

«Тривожною тенденцією я вважаю те, що якщо у попередньому парламенті була одна фракція, яка виступала проти євроінтеграції, то сьогодні їх дві. Думаю, що у цьому плані новий парламент буде складнішим з точки зору інтеграційних процесів».

Також Бондаренко зазначив, що минулого тижня з'явилася дуже важлива ініціатива – заява українських експертів на ім'я керівництва Європейського Союзу щодо підписання Угоди про асоціацію, до якої на сьогоднішній день вже приєдналися 50 експертів.

Один зі співавторів заяви, науковий директор інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко зазначив, що позиція приєдналися до заяви полягає у тому, що Угоду про асоціацію з ЄС необхідно підписати якнайшвидше, а саме – у 2013 році.

«Раніше ми говорили про паузу у підписанні Угоди. Сьогодні ми стверджуємо, що такої можливості немає, а є можливість реверсу і радикального перегляду стратегічного курсу України під приводом порятунку бюджету», - резюмував Cушко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282