Україна залучила 21 млрд грн інвестиційних коштів у сферу енергоефективності та відновлюваної енергетики за останні два роки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабміні заявив голова Держагентства з енергоефективності Микола Пашкевич.

«Завдяки активізації процесу впровадження енергоефективних проектів, у галузь вдалося залучити близько 21 млрд грн інвестицій, у тому числі 5 млрд грн тільки за перше півріччя 2012 року. Загалом, на одну гривню, витрачену із держбюджету, в середньому залучено 23 грн інвестиційних коштів», - сказав чиновник.

За його словами, завдяки подібним проектам зекономлено близько 4,4 млрд кубометрів природного газу. «Впродовж останніх років використання альтернативних видів палива динамічно зросло. Загальна потужність об'єктів відновлюваної енергетики за два роки збільшилася у чотири рази. Протягом 2012 року та десяти місяці 2012 року ними вироблено 995 млн кіловат електроенергії на годину. Також за цей період вироблено 1,2 млн тонн твердого біопалива і 49 тис. тонн рідкого», - поінформував Пашкевич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216