У ніч на п'ятницю, 14 грудня, в Омську вже вдруге за тиждень випали опади у вигляді чорного снігу.

Раніше подібний випадок стався у середу. В обох випадках на землю випадали опади темно-сірого кольору невідомого походження.

«Дійсно, дзвінки (про дивний сніг) надходять від жителів округу. На місце виїхала лабораторія, яка візьме проби опадів», - повідомив представник регіонального Росприроднагляду, передають РІА «Новости».

За попередніми даними, опади не небезпечні для здоров'я, проте точний лабораторний аналіз речовини буде готовий тільки через два дні.

За однією із версій, причиною такого незвичайного явища могли стати викиди омської філії ТОВ «Омськтехвуглець» і ТЕЦ-5 омської філії ВАТ «Територіальна генеруюча компанія».

Зазначимо, у серпні у тому ж Омську Росприроднагляд фіксував випадання у місті опадів у вигляді білого порошку, який пізніше виявився нешкідливим каталізаторним пилом із омського нафтозаводу Газпромнафти. Аналогічні опади випали в Омську і в жовтні.

Крім того, у 2007 році наглядові відомства фіксували в Омську випадання жовтого снігу, який набув неприродного кольору через пилові бурі в Азії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448