Європейська комісія (ЄК) пропонує свої послуги у тристоронньому обговоренні питання модернізації газотранспортної системи (ГТС) України. Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак у п'ятницю на прес-конференції у Москві.

«Це питання було на порядку денному. Ми обговорювали з комісаром Еттінгером. Європейська комісія пропонує свої послуги у тристоронньому обговоренні питання модернізації ГТС України», - сказав він.

При цьому Новак нагадав, що у 2002 році на рівні глав держав було досягнуто домовленості щодо управління ГТС України, але, на жаль, робота цього консорціуму досі так і не розпочалася, оскільки Україна це питання не ініціювала, передає «УНІАН».

За його словами, з цієї причини сьогодні статус відносин щодо реалізації інфраструктурних проектів на території України такий, що діє тільки договір на поставку газу.

«Питання необхідності модернізації існуючої ГТС України російська сторона готова розглянути у тому разі, якщо з боку українських партнерів такі пропозиції будуть передані Росії», - сказав Новак.

Як раніше повідомляв ForUm, прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров заявив, що Україна зацікавлена ​​у продовженні співпраці з Європейським союзом в енергетичній сфері.

ЄС підтверджує раніше заявлену підтримку допомогти Україні модернізувати її газотранспортну систему (ГТС).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363