У Харкові міліція затримала 22 учасника ходи на підтримку Дмитра та Сергія Павличенків, засуджених за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Харківській області, захід тривав з 18.30 до 21.00 13 грудня.

«Учасники акції пройшли за маршрутом від станції метро «Спортивна» по вулиці Плеханівській до вулиці Раднаркомівська. За цією адресою було проведено пікетування будівлі Головного управління МВС України у Харківській області. Для забезпечення охорони громадського порядку було задіяно майже 200 працівників органів внутрішніх справ», - йдеться у повідомленні.

Близько 20:00, коли колона підійшла до будівлі управління міліції, учасники ходи почали кидати у співробітників міліції шматки снігу, петарди, димові шашки, сміття, палили фальшфейєри.

«При цьому вони використовували також піротехнічні засоби, ображали співробітників міліції криками, провокували на бійку. З метою припинення порушень громадського порядку співробітниками міліції було затримано 22 найбільш активних правопорушника», - зазначили у прес-службі.

Вказані особи були доставлені до Київського райвідділу міста Харкова, складені адміністративні протоколи. Всі вони зобов'язані з'явитися до суду Київського району Харкова. Пізніше їх відпустили.

Близько 20.30 решта учасників ходи розійшлися.

Матеріал за фактом зазначених подій зареєстровано у Київському РВ у журналі Єдиного обліку, проводиться перевірка.

Як повідомляв ForUm, 2 жовтня 2012 47-річний киянин Дмитро Павличенко та його 19-річний син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова до довічного ув'язнення і 13 років в'язниці відповідно.


По всій Україні пройшли акції на підтримку сім'ї Павличенків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261