У Китаї закінчено спорудження найдовшої у світі високошвидкісної залізниці. Про це повідомляє China Daily. За повідомленням міністерства шляхів сполучення, нова магістраль, що з'єднує Пекін з містом Гуанчжоу на півдні країни, повністю відкриється для сполучення 26 грудня.

Довжина нової залізниці складе більше 2,2 тисячі кілометрів. Завдяки їй час у дорозі від Пекіна до Гуанчжоу скоротиться з нинішніх 22 годин до приблизно восьми.

Спочатку поїзди на лінії Пекін-Гуанчжоу будуть розвивати швидкість до 300 кілометрів на годину, уточнює Bloomberg.

З відкриттям магістралі жителі країни отримають можливість вибору між поїздкою на південь Китаю на поїзді і польотом по тому ж маршруту на найбільшому у світі авіалайнері Airbus A380 авіакомпанії China Southern Airlines. Вартість поїздки на потязі з Пекіна до Гуанчжоу поки невідома. За авіаквиток на А380 в один кінець по тому ж маршруту доведеться заплатити мінімум 1620 юанів (259 доларів), пише «Lenta.ru».

За даними міністерства шляхів сполучення Китаю, тільки у листопаді поточного року пасажиропотік на залізницях у країні виріс на 4,6% - до 1,7 мільярда чоловік. Очікується, що у подальшому показник буде тільки збільшуватися з відкриттям нових ліній і підвищенням безпеки перевезень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290