Україна вклоняється високому професіоналізму, самовідданості й жертовності заради прийдешніх поколінь ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Про це йдеться у зверненні Президента Віктора Януковича з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Багато з тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, на жаль, вже пішли у безсмертя, залишивши печаль і біль у наших серцях», - йдеться у зверненні, опублікованому на офіційному сайті Глави держави.

Янукович висловив глибоку повагу фахівцям, які зараз виконують відповідальні завдання щодо мінімізації тяжких наслідків найбільшої у світі техногенної катастрофи.

«Спасибі цим людям за їхню нелегку працю», - сказав він.

«Як Президент України я і надалі буду контролювати процес своєчасної і повної реалізації положень законодавства, а також власних ініціатив щодо забезпечення соціальної захищеності учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, сімей загиблих та потерпілих», - пообіцяв Янукович.

Глава держави також звернувся до всіх небайдужих громадян із закликом проявляти постійну увагу до героїв-чорнобильців, щоб гідно віддячити їм за порятунок сьогодення і майбутнього країни.

Від імені українського народу Янукович побажав ліквідаторам та їхнім рідним міцного здоров'я, благополуччя, довгих і щасливих років життя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293