Найбільш вигідні сьогодні депозити – довгострокові вклади у гривні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході «круглого столу» на тему «Вклади населення: як підвищити надійність заощаджень і посилити довіру вкладників до гривні?» заявив голова комітету з питань регуляторної політики та нагляду Незалежної асоціації банків України, заступник голови правління ПАТ «ПУМБ» Артур Загородников.

«Я вважаю, що саме сьогодні той час, коли потрібно відкривати депозитні рахунки, оскільки вони дуже прибуткові. Це повинні бути довгострокові депозити у національній валюті, оскільки вони забезпечують найбільший прибуток своїм вкладникам», - зазначив він.

Експерт спрогнозував, що у 2013 році процентні ставки за депозитами як у гривні, так і в іноземній валюті будуть поступово знижуватися, що пов'язано із загальною стабілізацією ситуації в країні.

На його думку, це пов'язано із завершенням виборчої кампанії, стабілізацією міжбанківського ринку, цілеспрямованою роботою НБУ щодо підтримки ліквідності комерційних банків, удосконаленням законодавства щодо гарантування внесків фізосіб.

Водночас старший радник ПАТ «Альфа-Банк» Роман Шпек прогнозує, що у 2013 році ставки за гривневими депозитами будуть становити у середньому 15-17%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

340