У 2012 році обсяг банківських вкладів фізичних осіб збільшився на 17%.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив у ході «круглого столу» на тему «Вклади населення: як підвищити надійність заощаджень і посилити довіру вкладників до гривні?» директор Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Олексій Ткаченко.

«У 2012 році підтримується тенденція 2011 року щодо відновлення стабільності банківської системи. Внаслідок чого обсяг коштів фізосіб зріс на 17%, або на 51 млрд грн, досягнувши суми у 357 млрд грн. Це свідчить про довіру з боку населення до банківської системи та фінустанов», - сказав він.

Ткаченко зазначив, що відтік вкладів фізосіб не спостерігався навіть під час останніх парламентських виборів, хоча під час попередніх виборчих кампаній такі тенденції мали місце.

На його думку, цьому сприяла низка заходів, які здійснили Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізосіб, зокрема, збільшення суми гарантування вкладів до 200 тис. грн.

Ткаченко також повідомив, що у грудні цього року відбулося збільшення гривневих депозитів фізичних осіб на 2,6 млрд грн.

«На 2,6 млрд збільшилися депозити у гривні, тим часом валютні депозити зменшилися на 0,5 млрд», - резюмував представник НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239