Прем'єр-міністр України Микола Азаров обіцяє бюджетну підтримку пріоритетним інноваційним проектам.

Про це він заявив, виступаючи сьогодні у Верховній Раді, повідомили у прес-службі КМУ.

«Бюджетні ресурси розвитку будуть концентруватися на підтримці пріоритетних інноваційних проектів, спрямованих на розвиток внутрішнього виробництва та нарощування експорту інноваційних товарів і послуг», - сказав Азаров.

Він додав, що зараз частка імпортної сировини та комплектуючих, що використовуються у вітчизняному виробництві, перевищує 60% загального імпорту. Тому одним із головних завдань для уряду є розробка і ефективне використання системи стимулів для розвитку нашого виробництва і, зокрема, зменшення використання імпортних комплектуючих.

Так, уряд значну увагу приділятиме відродженню вітчизняного сільгоспмашинобудування. Кандидат на посаду глави уряду нагадав, що зараз вже на законодавчому рівні затверджено систему стимулів для технологічного оновлення підприємств з виробництва сільгосптехніки.

«Поставлено мету протягом 5 років налагодити виробництво сільгосптехніки та обладнання для АПК, у тому числі тих, які зараз не виробляються в Україні, з тим, щоб довести частку вітчизняного сегмента до 60%», - сказав Азаров.

За його словами, не менш важливим є і оновлення вітчизняної техніки парку «Укрзалізниці», а також вантажного і пасажирського транспорту. Азаров зазначив, що Україна має всі можливості для того, щоб до 2015 року вдвічі збільшити експорт продукції індустрії програмного забезпечення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207