У Тернопільській області рятувальники відкрили мобільні пункти обігріву. Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Тернопільської облдержадміністрації Василь Майка, пункти створені у Тернополі та всіх райцентрах у зв'язку з похолоданням.

«У Тернополі такий пункт діє у парку ім.Т.Шевченка, у райцентрах - біля медичних закладів. Щоб бездомні могли прийти, зігрітися, випити теплого чаю. Міліція та управління соцзахисту ведуть облік бездомних, щоб орієнтуватися, скільки людей потребує допомоги», - зазначив Майка.

За його словами, з настанням похолодання в області від переохолодження померло вже двоє людей, обидва, за його даними, були у стані алкогольного сп'яніння, передає «УНІАН».

«Алкоголь при сильному морозі - це страшна річ. Тому що людина спочатку не відчуває, скільки вона випила, а потім їй так добре, що її свідомість не протестує проти того, щоб поспати на свіжому повітрі. Наслідки таких дій - фатальні», - застеріг Майка.

Нагадаємо, з 10 грудня у Тернопільській області йдуть сильні снігопади, які призводять до заторів на дорогах.

Завтра, 14 грудня, згідно з повідомленням Українського Гідрометцентру, в Україні очікується похолодання.

Температура вночі 7-12° морозу, у західних, Житомирській, Вінницькій областях 11-16°, на Прикарпатті до 21° морозу, вдень 4-9° морозу. На дорогах країни, крім Криму, ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 7-12 м/с.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259