Міністри фінансів країн єврозони схвалили виділення Греції чергового траншу допомоги у розмірі 34 мільярди євро. Про це, як повідомляє Agence France-Presse, заявив глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер.

За його словами, кошти будуть перераховані в Афіни на наступному тижні.

Наприкінці минулого місяця МВФ і країни єврозони затвердили рішення про виділення Греції 34,5 мільярда євро при виконанні деяких умов, однією із яких був зворотний викуп частини держоблігацій.

12 грудня Афіни відзвітували про викуп частини держборгу. Боргове агентство країни PDMA почало купувати облігації 3 грудня. Власникам цінних паперів запропонували продати бонди за 30-38 відсотків або 32-40 відсотків їхньої вартості в залежності від терміну обігу.

У підсумку власники облігацій продали папери на суму у 31,9 мільярда євро за 33,8 відсотка від їхньої номінальної вартості. Раніше повідомлялося, що Афіни планують витратити на зворотний викуп 10-11 мільярдів євро, пише «Lenta.ru».

Незважаючи на те, що викуп облігацій оголосили успішним, Афінам все ж не вдасться досягти поставлених цілей. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на документи, відправлені міністром фінансів Німеччини Вольфгангом Шойбле у німецький парламент. У цих матеріалах повідомляється, що метою викупу було скорочення держборгу країни до 124 відсотків до 2020 року, тоді як після скупки бондів стало ясно, що борг скоротиться лише до 128 відсотків ВВП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277