За останній час українське суспільство стало з більшим розумінням ставитися до необхідності прийняття законопроекту про оподаткування валютних операцій. Про це, як передає ForUm'у, у ході «круглого столу» заявив голова комітету щодо запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій НБУ Юрій Горшков.

«Вже більше половини громадян сприймають цей законопроект якщо не позитивно, то вже нейтрально», - сказав він.

Крім того, Горшков підкреслив, що податкова ставка в 10% є економічно доцільною.

«10% в даній ситуації є, напевно, навіть більше рівноважною сумою, ніж 15%», - сказав він.

Представник НБУ також позитивно оцінив і пропозицію збільшити перехідний період для набрання чинності законопроекту з 2 до3 місяців.

Горшков висловив надію, що цей законопроект Верховна Рада розгляне найближчим часом.

Тим часом керівник аналітичного підрозділу групи «Інвестиційний клімат України» (ICU) Олександр Вальчишин переконаний, що підтримати цю законодавчу ініціативу має також українська опозиція.

«Багато країн дуже ревно ставляться до функціонування національної валюти. І те, що українська влада рухається у тому ж ключі – ревно ставиться до захисту гривні – повинно знайти підтримку і в опозиційних партій», - вважає він.

Як повідомляв ForUm, Національний банк України виступає за збільшення перехідного періоду введення збору у Пенсійний фонд з продажу фізичними особами іноземної валюти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298