Дані невідомої дослідницької компанії «СоцІнтел», яка оприлюднила опитування, згідно з якими в київському окрузі 221 лідирує представник «молодої команди» екс-мера Алла Шлапак, не відповідають дійсності. Таку думку висловив голова правління Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Наскільки я бачив дані інших соціологічних служб, яким я довіряю, і які присутні на ринку соціологічних послуг, займаються соціологією вже на один рік, ситуація дещо інша. А ось ці цифри абсолютно не відповідають цифрам, які я бачив», - розповів Бондаренко.

Більш того, політологу зовсім невідомо про діяльність вищезгаданої дослідницької кампанії «СоцІнтел».

«Я завжди стежу за соціологічними дослідженнями, отримую їх. Але щось у моє поле зору ця кампанія не потрапляла. Можливо, вони роблять якісь закриті дослідження, які широкій громадськості не представляють. Але тоді виникає питання довіри до таких досліджень», - пояснив політолог.

Бондаренко підкреслив, що сьогодні виникає дуже багато різних структур, які заявляють про соціологічні дослідження, хоча вони одночасно є і засновниками та замовниками оприлюднення таких даних.

У той же час, Бондаренко не дуже вірить у лідерство Шлапак.

«Дуже важко віриться. Тому що наскільки я знаю ситуацію на Печерську, то її там не настільки підтримують. Наскільки я знаю, там лідирує Василь Горбаль», - додав політолог, повідомляє «УНН».

Також Бондаренко підкреслив, що в самій інформації акцентується увага саме на Горбаля, в той час як, за їх інформацією він набирає замало відсотків.

«Звертається увага не на Діденка, не на Ємця, а саме на Горбаля. Незрозуміло, для чого така увага для того, хто, за їхніми даними бере так мало голосів. Тому зрозуміло, проти кого спрямоване таке соцдослідження», - додав він.

Також політолог зазначив, що в Інтернеті існує сайт «СоцІнтела».

«Правда там написано, що компанія займається консультуванням і організацією подій. А також структура займається, як вони ж самі пишуть, впізнаваністю віп-персон та паблісіті для заможних людей», - додав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

530