Президент України Віктор Янукович поставив завдання за десять років зробити країну енергетично незалежною. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на відкритті Х Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

«Сьогоднішній форум - черговий крок на шляху виконання цього амбітного завдання. Ми виділили кілька пріоритетних напрямів, які дозволять посилити енергетичну безпеку України вже найближчим часом», - зазначив він.

За його словами, насамперед, це нарощування видобутку власних енергоресурсів з одночасним скороченням їх імпорту. «Це збільшення видобутку природного газу, вугілля та іншої сировини. Інший напрямок - це заміна природного газу на енергетичне вугілля власного видобутку, що здійснюється за допомогою наших зарубіжних партнерів. На прикладі цього року ми вже зрозуміли, наскільки це вигідно, оскільки за рахунок зростання споживання вітчизняного вугілля істотно знизили імпорт природного газу», - підкреслив міністр.

Бойко додав, що ще одним пріоритетним вектором є енергоефективність.

«У цій області ми реалізуємо декілька програм спільно з партнерами з ЄС та Росії», - підсумував міністр.

Нагадаємо, Україна займається пошуком альтернативних джерел енергоносіїв, щоб зменшити залежність від поставок газу з Росії.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316