25 вересня близько 3:00 у Деснянське райуправління столичної міліції надійшло повідомлення, що біля будинку 29-Б по вул. Закревського виявлено труп чоловіка.

Як повідомили ForUm'у у Відділі по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Києві, співробітники міліції встановили особу небіжчика. Ним виявився 28-річний житель Троєщини. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, смерть чоловіка настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з численними переломами кісток черепа та обличчя.

За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку
були затримані двоє підозрюваних у скоєнні умисного вбивства.

Згодом оперативники з'ясували, що 32-річний неодноразово судимий киянин і його 17-річний спільник, уродженець Сумської області, тимчасово проживали в квартирі, яку знімали в одному з житлових масивів столиці.

«Біля будинку 29 на вул. Закревського хлопці помітили чоловіка, який йшов вздовж алеї. З метою заволодіти особистими речами останнього, чоловіки підбігли і завдали хлопцеві кілька ударів по голові бейсбольною битою, яку попередньо прихопили з собою з дому. Забравши два мобільні телефони і гроші, з місця події втекли», - йдеться у повідомленні.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці.

Зазначається, що під час затримання в одного з підозрюваних вилучено мобільний телефон, що належав убитому. Згодом, при огляді місця їх проживання, правоохоронці виявили інший телефон потерпілого, бейсбольну біту та інші речові докази щодо скоєння вбивства. Вилучені речі направлено на експертизу.

Чоловіки затримані в порядку ст. 115 КПК України. У скоєному вони зізналися.

Причетність їх до вбивства підтверджується особистими свідченнями, проведеними слідчими діями та вилученими у них речовими доказами.
Під час досудового слідства встановлено, що напередодні вбивства затримані
скоїли ще один злочин. 24 вересня близько 23 години на вул. Бальзака побили
і пограбували перехожого. Зараз 26-річний потерпілий з важкою закритою черепно-
мозковою травмою перебуває в лікувальному закладі.

За даним фактом також порушено кримінальну справу. Досудове слідство триває.

Затримані перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів не лише на території району, але й по столиці в цілому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307