Міністерство енергетики та вугільної промисловості у кінці жовтня презентує програму розвитку вугільної галузі, розраховану до 2030 року.

«Технологію ми беремо у компанії Shell. Ця технологія випробувана в Китайській Народній Республіці. Там працює 15 таких підприємств. 3 підприємства ми будемо будувати в Україні. Одне - в Луганській області, одне - в Донецькій і одне - в Одеській.

На гроші Китайського банку розвитку. Ми майже рік відпрацьовували цей механізм і в кінці листопада підпишемо кредитну угоду за цим проектом. І, крім того, ми плануємо ТЕС перевести на вугільне паливо», - підкреслив міністр.

Він додав, що від залучення вугільної галузі сьогодні залежить безпека економіки країни.

«Для України сьогодні вкрай важлива енергетична безпека та забезпеченість власними енергоносіями в ситуації, коли з кожним кварталом практично дорожчає імпортний газ. І від залучення вугільної галузі сьогодні залежить безпека економіки країни», - зазначив Бойко.

Зазначимо, нещодавно Україна підписала протокол про співпрацю з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки про відкриття спеціальної кредитної лінії та залучення кредитних ресурсів на загальну суму понад 3,5 млрд дол. США для реалізації проектів газифікації вугілля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393