Президент України Віктор Янукович відмічає важливість неухильного дотримання норм Закону «Про вибори народних депутатів України» як необхідної умови проведення в нашій державі чесних і демократичних парламентських виборів. Про це він сказав під час спілкування з представниками ЗМІ у Нью-Йорку, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«Сподіваюся, що Закон України, який був прийнятий за участю опозиції, буде виконуватися і буде дана об'єктивна оцінка (виборам)», - сказав Янукович.

Він у той же час констатував: ще до початку виборчої кампанії в Україні звучали упереджені оцінки щодо неї - однак це не повинно перешкодити спостерігачам об'єктивно оцінити вибори. «У невеликої частини спостерігачів буде таке упереджене ставлення. Всі решта будуть дивитися і давати реальні оцінки», - сказав Янукович.

Влада, підкреслив Президент, сьогодні докладає всіх зусиль для забезпечення дотримання чинного виборчого законодавства. Він додав, що за цим також уважно стежитимуть правоохоронні органи - як під час кампанії, так і безпосередньо в день виборів. «Для них не буде мати ніякого значення, до якої партії належать кандидати. Оцінка буде даватися всім однакова, за законом», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович заявив на Раді регіонів, що майбутні парламентські вибори повернуть довіру громадян до влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253