Парламентські вибори в Україні мають відбутися з дотриманням демократичних стандартів, бути чесними і прозорими. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо в Нью-Йорку, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.
 

«28 жовтня відбудуться вибори до Верховної Ради. Сподіваємося, що вони будуть справедливими, прозорими і демократичними», - сказав Янукович. Він нагадав, що під час виборів в Україні будуть працювати спостерігачі з різних країн, у тому числі з Фінляндії. «Для нас дуже важливо, щоб позиція Фінляндії була неупередженою», - додав Глава держави.
Президент Фінляндії у свою чергу привітав намір свого українського колеги забезпечити проведення в країні чесних і демократичних парламентських виборів.

Під час розмови сторони обговорили двосторонні українсько-фінляндські відносини, тему євроінтеграції України, співробітництво з ЄС та Російською Федерацією, газові питання і т.д.

Говорячи про взаємини України і Фінляндії, Янукович, зокрема, відмітив активізацію торговельно-економічної взаємодії між країнами.

Глава держави також висловив сподівання, що у 2013 році прем'єр-міністр Фінляндії відвідає Україну з візитом на запрошення свого українського колеги. На початку наступного року, додав Янукович, Україна також очікує з візитом міністра закордонних справ Фінляндії.

Президент підтвердив своє запрошення главі Фінляндської держави відвідати Україну.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251