Президент України Віктор Янукович назвав помилкою прийняття у першому читанні закону, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп. Про це він заявив, коментуючи в інтерв'ю журналістам відгук народним депутатом Віталієм Журавським законопроекту «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини», повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Журавський не випадково ухвалив рішення про відгук. Він почув мою точку зору, точку зору своїх однопартійців. Такі рішення приймати в поспіху не можна», - сказав Янукович під час спілкування з журналістами у Нью-Йорку. На його думку, автор резонансного законопроекту зараз хоче виправити свою помилку.

Глава держави наголосив на необхідності уважного підходу до підготовки будь-яких законів - і особливо, які стосуються виконання зобов'язань України перед Радою Європи. «Ми повинні в Україні застосовувати європейські стандарти в усіх напрямах», - додав Янукович.

На переконання Президента, подібні закони повинні отримувати в тому числі оцінку європейських експертів. «Якщо ми говоримо, що створюємо для журналістів, для ЗМІ всі умови, а робимо навпаки - цього ніхто не зрозуміє», - сказав Янукович.

Нагадаємо, народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у першому читанні проекту закону України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини.

18 вересня український парламент прийняв у першому читанні проект закону, яким передбачається запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336