Асоціація платників податків України і Державна митна служба України 25 вересня підписали Меморандум про співпрацю, в якому домовилися втілювати в життя ефективні форми роботи для створення сприятливого податкового клімату та розвитку підприємництва в Україні шляхом удосконалення та спрощення митних процедур, систематизації та стабілізації державної митної політики, імплементації Митного кодексу України. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі АНУ.

Під час підписання Меморандуму президент АНУ Валентина Арбузова підкреслила, що
Асоціація платників податків знаходиться в постійному діалозі зі своїми членами і знає всі сучасні проблеми, які їх хвилюють.

«Це допомагає нам сприяти вирішенню проблем у сфері оподаткування, зокрема, шляхом розробки конкретних пропозицій до законодавства. Втілюючи в життя позитивні зміни, ми продовжуємо активно працювати, оскільки у сфері оподаткування існує ще багато неоднозначностей та прогалин, які заважають успішній роботі підприємця», - сказала вона.

Також, за її словами, сьогодні Асоціація виступає за спрощення процедур нарахування та сплати податків, подання податкової звітності, а також проведення податкових перевірок.

«Крім того, для здійснення ефективної зовнішньоекономічної діяльності важливим, на нашу думку, є подальший розвиток митного законодавства. Упевнена, що цьому сприятиме наш конструктивний діалог з Державною митною службою України. Адже наші взаємні дії дозволять правильно, системно і компетентно реагувати на податкові ризики, допоможуть удосконалити адміністрування окремих видів податків і зборів», - заявила Арбузова.

У свою чергу т.в.о. голови Державної митної служби України Олександр Дороховський зазначив, що конструктивний діалог з легальним бізнесом - пріоритет ДМСУ.

«Тому ми підтримуємо пропозицію Асоціації платників податків України про співробітництво та партнерство. Ми поділяємо прагнення Асоціації створити максимально комфортні умови ведення бізнесу для сумлінних платників податків. Наше спільне завдання - сприяти добровільній і своєчасній сплаті податків до бюджету», - підкреслив він.

Крім того, за його словами, партнерські відносини платників податків і фіскальних органів є рушійною силою у досягненні балансів держави і бізнесу, а саме - можливість для бізнесу розвиватися й отримувати прибуток, а державі наповнювати бюджет і реалізовувати програми соціально-економічного розвитку.

«Саме ці принципи і закладені в Меморандумі про партнерство. Наша співпраця полягатиме як у спрощенні митних процедур, так і в контролі дотримання митного законодавства», - заявив Дороховський.

Як пояснили у прес-службі АНУ, даним Меморандумом передбачено здійснення спільного моніторингу дотримання посадовими особами державних органів та платниками податків законодавства у митній сфері, залучення представників Асоціації до підготовки і здійснення експертизи проектів нормативно-правових актів з митних питань, удосконалення митного законодавства.

«Згідно з документом, АНУ та ДМСУ будуть організовувати спільні заходи з метою вирішення питань і забезпечення захисту законних прав та інтересів платників податків при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Сторони також домовилися про сприяння зацікавленості платників податків у наданні пропозицій щодо поліпшення податкового, фінансового та митного законодавства. «Це передбачає обмін інформацією про хід реформування та вдосконалення митної і податкової систем, розробку системи зворотного зв'язку між державними органами у фінансовій, податковій та митній сферах, громадськими організаціями та платниками податків», - додали в АНУ.

Меморандум підписаний у рамках семінару для великих платників податків, організованого Асоціацією платників податків України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317