Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у першому читанні проекту закону України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини, повідомили ForUm'у у прес-службі Партії регіонів.

«Зваживши всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відгукнути свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива сприймається як мінімум з побоюванням і недовірою», - заявив Журавський.

Він підкреслив, що сподівається на підтримку з боку парламенту цієї постанови. За словами депутата, він залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

«Я вирішив зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих же політичних позиціях і переконаннях: у суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь і гідність кожної людини, а не тільки політика», - пояснив парламентарій.

Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи «Відкрита розмова», де мав можливість обговорити свою ініціативу з представниками мас-медіа та журналістських організацій.

«Після виборів я маю намір організувати серію «круглих столів», у яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та вчені. Після широкого обговорення та вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір представити його на розгляд парламенту», - зазначив політик.

Нагадаємо, 18 вересня український парламент прийняв у першому читанні проект закону, яким передбачається запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув'язнення.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257