Європейська комісія прийняла новий пакет підтримки для східних країн-сусідів ЄС, зокрема України.

Мета пакета-підтримки - допомогти у підвищенні безпеки, розвитку торгівлі та поліпшенні мобільності серед людей, що проживають в країнах-партнерах ЄС на Сході, повідомили «УНІАН» у Представництві Європейського Союзу в Україні.

Цього планується досягати за допомогою введення правил прикордонного контролю і передачі кращого досвіду у відповідності з європейськими стандартами на вірменсько-грузинському і українсько-білоруського кордонах.

За словами європейського комісара з розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, поліпшення ефективності кордонів сприяє не тільки підвищенню безпеки країн, але й відкриває нові торгові можливості і можливості працевлаштування.

«Я радий, що завдяки цьому новому пакету допомоги ми надаємо більше можливостей мільйонам людей з країн «Східного партнерства» заробляти собі на життя і бути більш мобільними щодня», - підкреслив Фюле.

Пакет допомоги передбачає, зокрема, проведення тренінгів, надання відповідного обладнання та експертних рад. Це має сприяти зменшенню корупції, контрабанди і торгівлі людьми на прикордонних територіях.

Крім того, у рамках пакету надаватиметься підтримка багатостороннім заходам східних країн-сусідів Євросоюзу, а також розвитку партнерських зв'язків між цими країнами і ЄС.

Пакет допомоги становить другу частину нинішньої Регіональної програми дій для східних країн-сусідів (2012 Regional Action Programme for the Eastern Neighbourhood). Загальний бюджет другої частини програми становить майже 23 млн 250 тис. євро.

Фінансування програми здійснюється через Європейський інструмент сусідства та партнерства, зазначили у Представництві ЄС в Україні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290