Україна пропонує Росії ввести в обох країнах національні режими для стягування утилізаційного збору при імпорті автомобілів.

Про це у вівторок, 25 вересня, повідомив журналістам урядовий уповноважений по співпраці з СНД Валерій Мунтіян.

Він також зазначив, що міжурядова угода, згідно з якою Україна і Росія введуть такий режим, знаходиться на завершальній стадії підготовки і може бути підписана у рамках проведення саміту глав урядів СНД у Ялті, повідомляє «УНІАН».

«Ми ведемо переговори, і намагаємося це питання винести на ялтинське засідання глав урядів для того, щоб прийняти і підписати міжурядову угоду. Для того, щоб у нас були надані для України і Росії національні режими», - сказав Мунтіян.

Національний режим припускає, що стягування утилізаційного збору з імпортованих українських автомобілів до Росії відбуватиметься на тих же умовах, що і під час продажу аналогічної продукції російського виробництва всередині країни, і навпаки.

Згідно з постановою уряду РФ від 31 серпня, з російських автовиробників утилізаційний збір не стягується, однак натомість у повідомному порядку вони повинні представляти у Мінпромторг гарантії щодо безпечної утилізації автомобіля. В іншому випадку, і їм потрібно буде внести збір у Федеральну митну службу.

В Україні утилізаційний збір для вітчизняних автовиробників не діє.

Нагадаємо, з 1 вересня Росія ввела утилізаційний збір на імпортні автомобілі. За оцінкою експертів, дія утилізаційного збору може зробити українські автомобілі в РФ на 10-12% дорожче. Збір був введений з метою захистити російський автопром в умовах різкого зниження мит після вступу РФ до СОТ.

12 вересня Україна ввела утилізаційний збір на російські автомобілі і автобуси.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1102