Центральна виборча комісія України відмовилася розширити список осіб, які мають право знаходитися біля оператора під час введення оперативної інформації в електронну систему «Вибори». Таке рішення, як передає кореспондент ForUm'у, було прийнято на сьогоднішньому засіданні ЦВК.

З такою ініціативою виступив член ЦВК Ігор Жиденко. Він запропонував надати таке право не тільки керівникам і членам окружних виборчих комісій, а й спостерігачам, представникам кандидатів.

Крім того, член ЦВК також запропонував додати пункт про те, що оператор повинен роздрукувати дані і розмістити їх на інформаційному стенді комісії.

На його думку, такі доповнення змогли б зробити виборчий процес ще більш прозорим і публічним.

Однак з його позицією не погодилися деякі члени ЦВК. Зокрема, Михайло Охендовський зазначив, що «з одного боку це є добрими намірами, з іншого - безумовно, дезорганізовує роботу ОВК при введенні відомостей з протоколів дільничних виборчих комісій у систему «Вибори».

Охендовський вважає, що велика кількість присутніх у приміщенні, де працює сисадмін, заважатиме. «Це, як правило, невеликі приміщення, і якщо дозволити там бути присутнім невизначеному колу осіб?! Звичайно, що захочеться бути присутнім усім», - сказав він. Це, на його думку, може призвести до помилок при введенні даних в систему.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338