Законопроект про податок на розкіш необхідно приймати під час роботи Верховної Ради цього скликання, тобто до кінця жовтня 2012 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Зараз потрібно консолідувати зусилля парламентаріїв і прийняти цей закон. Про це говорив Президент, і ми наполягаємо, щоб цей законопроект був прийнятий, - сказав Тігіпко. - Якщо він не буде прийнятий, то це піде на шкоду не стільки доходам бюджету, скільки соціальній справедливості в країні. Багаті повинні поділитися з бідними, особливо, коли ситуація в економіці - а ми бачимо, що відбувається у світі, - загострюється».

За словами Тігіпка, надходження до бюджету від податку на розкіш можуть бути додатково спрямовані на фінансування державних соціальних програм. Він зазначив, що прийняття законопроекту дозволить підвищити надходження до бюджету наступного року.

Крім того, віце-прем'єр наголосив на необхідності прийняття законопроекту про оподаткування коштів, які йдуть в офшорні зони.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд вирішив переробити законопроект про податок на багатство.

За матеріалами «УНІАН»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397