Національний банк України (НБУ) ввів додаткові вимоги до банків, які мають намір залучити кредити центрального банку на термін понад 90 днів.

Відповідне рішення закріплене постановою Нацбанку від 25 вересня (№ 393), яка набирає чинності з дня його підписання. Документ затверджено з метою підвищення ефективності використання монетарних інструментів регулювання ліквідності банків, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з постановою, рішення про підтримку ліквідності кредитно-фінансових установ шляхом проведення тендеру на термін понад 90 днів може бути прийнято, якщо банк, крім раніше встановлених вимог, забезпечує дотримання порядку формування обов'язкових резервів протягом останніх шести звітних періодів, що передують даті подачі заявки на участь у тендері.

Крім того, серед додаткових вимог - дотримання встановлених економічних нормативів і лімітів відкритої валютної позиції протягом останніх шести місяців, що передують даті подачі заявки на участь у тендері.

Постановою також передбачається, що банки, які претендують на таку підтримку ліквідності, забезпечують у повному обсязі формування резервів для відшкодування можливих втрат по активних банківських операціях протягом останніх шести звітних періодів, що передують даті подачі заявки на участь у тендері.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275