Платниками податку на додану вартість за вісім місяців поточного року зареєстровано більше 19 тисяч осіб. Це на 60% перевищує минулорічний показник, тоді платників цього податку налічувалося майже 12 тис. осіб, повідомляє прес-служба Державної податкової служби.
«Фахівці податкової однозначно вважають таку позитивну динаміку результатом спрощення реєстраційних процедур», йдеться у повідомленні.

Так, з лютого 2012 року працює спрощена процедура реєстрації платників ПДВ, що передбачає обробку заяв платників за прискореною методикою. Крім цього, згідно з прийнятими у Податковий кодекс змінами, що набрали чинності 1 липня 2012 року, добровільна реєстрація платником ПДВ більше не передбачає дотримання спеціальних умов щодо розміру статутного капіталу або вартості активів у розмірі 300 тис. грн. Скорочено терміни видачі свідоцтва платника ПДВ з 10 до 5 календарних днів.

«Завдяки цим заходам з дерегуляції, тільки в останній місяць літа платниками ПДВ зареєструвалися на 83% осіб більше, ніж у серпні 2011 року», - зазначає прес-служба ДПСУ.
На думку експертів податкової, кількість платників ПДВ збільшиться після введення в дію нового електронного сервісу отримання свідоцтва платника ПДВ.

Нагадаємо, що сьогодні податкова тестує процедуру надання реєстраційних заяв від платників ПДВ та отримання свідоцтва в електронній формі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

632